KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - AZİZ SANCAR ANADOLU LİSESİ

Mrt

Okulumuz 11/C sınıfı, sınıf rehber öğretmenimiz Neslihan KEKEÇ önderliğinde "DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ" Kapsamında "Divan-ı Lugati'it Türk'te Yer Alan Sözcük ve Sözcük Bilgileri"  etkinliği düzenlemiştir. 11/C Sınıfı öğrencilerimiz; Mislina KORKUSUZ, ZEHRA Selin PAŞAOĞLU ve Orhan Veli BUNSUZ tarafından söylennen türküler izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Etkinliğin sonunda Cumhuriyetin Yüzüncü Yılına ithafen yazılan "PARLA" isimli marş tüm öğrenciler tarafından coşkuyla seslşendirilmiştir.

Mrt

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Birimi tarafından hazırlanan ONİKİŞUBAT SAHNEDE PROJESİ kapsamında Şiir Kategorisinde Ortaokullar, Müzik Kategorisinde ise Lise öğrencilerimiz yarışmışlardır. Lise kategorisinde okulumuzu temsil eden 11/D sınıfı öğrencimiz Gülhan AYDIN birinci olmuştur. Öğrencimiz Gülhan AYDIN'ı ve Öğrencimizi çalıştıran Müzik Öğretmenimiz Huri SAYGILI'yı tebrik ediyoruz.

Mrt

Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında kız öğrencilerimiz takım olarak İl İkincisi, erkek öğrencilerimiz İl Dördüncüsü olmuştur. Satranç takımımızın çalışmlarında onlara destek veren veren Veli Yılmaz ve Okul Müdürümüz Alaaiddin KÖSE'ye teşekkür ediyoruz... Haberin detayına linkten ulaşabilirsiniz.

Şbt

ÖĞRETMEN GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPAN ÖĞRETMEN AKADEMİSİ VAKFI OKULUMUZU ZİYARET ETTİLER.

Ara

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Murat Abuzer Göktuğ'un editörlüğünde hazırlanan dijital dergimiz yayınlandı. Dergimize linkten ulaşabilirsiniz. Emeği geçenlere teşekkür eder, keyifli okumalar dileriz.

Şbt

Ock

Bakanlığımıza bağlı okul/ kurumlarda öğretim programlarının yanında öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturmaya, millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri kazandırmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenlenmekte, merkez teşkilatımızca koordine edilen proje ve etkinliklerle de bu süreçler desteklenmektedir.

Öğrenciler bu etkinliklere bir sorumluluk üstlenerek, ürün ortaya koyarak veya performans sergileyerek katılım sağlamakta, bu vesileyle okullarımızda nice başarı hikâyeleri, iyi uygulamalar, özgün çalışmalar, çevre/ insan duyarlılığına dair faaliyetler ortaya çıkmaktadır.

Bu kapsamda;2023 – 2024 Eğitim Öğretim Ylı birinci döneminin son haftasında tüm öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini esas alan bir yaklaşımla hazırlanan"Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı" Okulumuzda aktivitelerle uygulanmıştır.

Ock

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlanmaktadır.

Öğrencilerimizle Şehitlik Ziyareti,

Deprem Şehitlerimiz için Helva Dağıtımı ve Mevlit Okunması,

Okulumuzda Öğrencilerle Cuma Namazı Kılınması ve Çorba Dağıtımı,

Millî Ağaçlandırma Gününde Kulübümüz Adına Fidan Bağışı Yapılması

Değerler Kulübü Panosu Oluşturulması gibi faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Ara

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz ve Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Okulumuzu Ziyaret Etti.

Kas

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi tarafından yapılan salon programıprogramı ile kutlandı.

Haz

Kardeş Okulumuz Ümraniye Erkut Soyak Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin okulumuzu ve şehrimizi ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz. Kardeş okulumuzun ziyaretleri sonrası hazırladıkları kısa film ekteki linktedir.

YEREL BASINDA OKULUMUZ